'איך אומרות שתיקה', אירוע הקרנה ושיח

מוזיאון נחום גוטמן לאמנות גאה להזמין את הקהל הרחב לערב הקרנת הסרט הדוקומנטרי איך אומרות שתיקה ולשיח עם היוצרת שיר ניומן.

האירוע יתקיים ביום חמישי, ה-7 באוקטובר, תחילת ההקרנה בשעה 19:00, תחילת השיח בשעה 20:00.

תקציר
לאחר מות סבתה, מוצאת שיר תמונה באלבום משפחתי ישן, שמשנה את כל מה שידעה על עברה של סבתה. מרגע זה מחליטה שיר לחזור לקיבוץ ולשאול שאלות מורכבות מבלי לדעת לאן יובילו התשובות. ברגע מכריע מתוודעת שיר לשושנה, נערה שעלתה מעירק בגיל 16 ונכנסה להיריון מחוץ לנישואים. ככל שמסע הגילוי מתקדם, נחשפת שיר למערכת דיכוי ושליטה גברית בנשים, אבל זהו רק תחילתו של המסע האישי בו היוצרת שוברת את קשר השתיקה בין סיפורן של סבותיה לבין כאב הדיכוי שלה.

איך אומרות שתיקה זכה בפרס הביכורים בפסטיבל דוקאביב ועלה לגמר פרס אופיר בקטגורית 'הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר עד 60 דקות'.

2021 | 59 דקות | בימוי – שיר ניומן
* ההקרנה הינה באדיבות yes דוקו

עלות הכרטיס – 40 ₪, כולל כניסה לתערוכות המוזיאון.
במהלך הערב תינתן הנחה של 10% לרכישה בחנות המוזיאון.

בהתאם לתקנות התו הירוק – הכניסה למוזיאון מותנית בהצגת תעודת חיסון / תעודת מחלים.ה או בדיקת קורונה שלילית בתוקף. למבוגרים ולילדים מעל גיל שלוש
.

תקציר

2021 | 59 דקות | בימוי – שיר ניומן
* ההקרנה הינה באדיבות yes דוקו

עלות הכרטיס – 40 ₪, כולל כניסה לתערוכות המוזיאון.
במהלך הערב תינתן הנחה של 10% לרכישה בחנות המוזיאון.

.