בין חולות וכחול שמים: סדנה מקוונת להורים ולילדים

סדנה מקוונת להורים ולילדים בעקבות ציורי תל אביב של נחום גוטמן

יום שני ה-2 בנובמבר בשעה 11:00, על מסך המחשב שלכם

כשהאוניה בה משפחת גוטמן עלתה לארץ-ישראל עגנה בנמל יפו, נחום גוטמן בן ה-7 יצא מבטן האוניה, התבונן סביבו וגילה שהגיע למקום שונה לחלוטין מרוסיה, ארץ מולדתו. מזג האוויר היה חם והשמש האירה בעוצמה. הוא ראה מסביבו רק ים, שמיים וחול. עובדי הנמל ותושבי המקום היו תורכים וערבים, לבשו בגדים מסורתיים וחבשו כובעי תרבוש. גוטמן נדהם לגלות עיר לא מוכרת – מבני אבן עתיקים ומסביבם צמחייה ירוקה. אלה נחרטו בזכרונו וכשבגר צייר שוב ושוב את הסירות, הים והנמל, את העיר המופלאה מזכרונותיו. ציוריו נחרטו עמוק בזכרון הישראלי וסייעו לנסח את סיפורה של העיר תל אביב-יפו.

ציורים אלה יעמדו במרכז סדנה מיוחדת להורים ולילדים, שתתקיים היום, יום שני, 2 בנובמבר, בשעה 11:00 ב-ZOOM ובשידור ישיר בעמוד הפייסבוק שלנו. במהלך הסדנה נשוחח על עלייתו של נחום גוטמן לארץ-ישראל ועל ציוריו המציגים את זכרונות ילדותו מימי ראשית העיר תל אביב. בנוסף, ניצור יחד את בית חלומותינו משקיות נייר שיש בכל בית.

ההשתתפות בהרצאה חינמית. מספר המקומות מוגבל.

סדנה מקוונת להורים ולילדים בעקבות ציורי תל אביב של נחום גוטמן

יום שני ה-2 בנובמבר בשעה 11:00, על מסך המחשב שלכם

ההשתתפות בהרצאה חינמית. מספר המקומות מוגבל.