הדרכה בתערוכה 'נופים נעלמים ומפות נסתרות'

ביום שבת, 20 למרץ, בשעה 11:00

מוזיאון נחום גוטמן לאמנות שמח להזמין להדרכה בתערוכה: 'נופים נעלמים ומפות נסתרות', לציון 120 שנה להולדתו של נחום גוטמן, אותה אצרה מוניקה לביא.

בתערוכה זו מוצגות לראשונה מספר עבודות של גוטמן ונחשפים פרטים חדשים על יצירתו ועל מקומה של שכונת נווה שאנן בביוגרפיה שלו. כך מתגלה גוטמן ה"קרטוגרף", המשלב בציוריו מראי מקום, ציוני דרך ומפות ובאמצעותם הוא מטמיע את זיכרונותיו האישיים במיתוס על אודות הקמת תל-אביב.
לצד עבודותיו של גוטמן מוצגים בתערוכה תצלומים תקופתיים, מפות ותצלומי אוויר, הממחישים את הנופים שהיו ואינם, אך נותרו חקוקים ביצירות האמנות המשלבות עדות אישית וזיכרון קולקטיבי.

הפעילות הינה בהתאם להנחיות התו הסגול.
מספר המקומות מוגבל, ההשתתפות הינה על בסיס מקום פנוי וכרוכה ברכישת כרטיס למוזיאון.

דימוי: 'בית, פרדס וים', 1952, שמן על בד
ביום שבת, 20 למרץ, בשעה 11:00

הפעילות הינה בהתאם להנחיות התו הסגול.

דימוי: 'בית, פרדס וים', 1952, שמן על בד