פתיחת תערוכה חדשה – 'עיניים למעלה' (Look Up) איוו ביזיניאנו – 8.9

מוזיאון נחום גוטמן לאמנות מזמין את הקהל הרחב, לפתיחת התערוכה 'עיניים למעלה' (Look Up) – איוו ביזיניאנו

האירוע יתקיים ביום חמישי, ה-8 בספטמבר בשעה 20:00.

איווֹ ביזיניאנו (Ivo Bisignano) הוא מעצב ואמן איטלקי מוערך, המתגורר בשנים האחרונות בישראל.

המפגש עם יצירותיו של נחום גוטמן עורר בו רגש נוסטלגי לתרבות האיטלקית שבמסגרתה גדל והתחנך. כמתבונן מבחוץ הוא זיהה יסודות קלאסיים ביצירתו של גוטמן, ובניסיונו לשוחח עם יצירתו יצר מיצב וידאו לירי, המורכב מאלמנטים הקיימים בעבודותיו. אף כי הוא לא גדל על ברכי המיתוס הגוטמני, ביזיניאנו זיהה כי בדומה אליו גוטמן זלג בין מדיומים שונים וספג השפעות מכל דבר שאליו נחשף.

התערוכה 'עיניים למעלה' (Look Up), מהווה חווית ביקור שונה מהרגיל. ביזיניאנו, מזמין את המבקרים להיכנס לחלל חשוך, לשכב פרקדן על דשא שחור ולהביט מעלה. האמן מציע לצופה לנוח, להרפות, להתבונן אל התקרה ולהתהפנט למראה להקת ציפורים ההולכת ונקבצת עד שהיא מכסה את עין השמיים.

ביזיניאנו הוא אמן רב-תחומי, העובד בתחומי הפיסול, האיור, אמנות הווידיאו, העיצוב והאופנה. עבודתו מושפעת מתחומי הקולנוע והספרות, עם נטייה לעבר הסוריאליזם. עבודתו בתחום האופנה הניבה שיתופי פעולה עם מותגים ידועים, ובהם בתי האופנה פראדה, מיסוני ופרטלי רוסטי, עם חברת וולט דיסני, ולאחרונה עם השף יותם אוטולונגי. בכל אחד מתחומי עיסוקו ביזיניאנו משלב בין הדמיוני למציאותי.

*הכניסה חופשית ללא עלות

* מוזיאון נחום גוטמן לאמנות שומר את הזכות לבטל או לבצע שינויים.