שיח גלריה עם האמנית מאיה ז"ק בתערוכה פאול צלאן/69/'ביקור' – 16.7

מוזיאון נחום גוטמן לאמנות מזמין את הקהל הרחב, לשיח גלריה מעמיק ומרתק עם האמנית מאיה ז"ק בתערוכה פאול צלאן 69 'ביקור'. האירוע יתקיים ביום שבת, ה-16 ביולי בשעה 12:00.

ז"ק מציגה יצירות שעומדות על רצף תמטי שפיתחה בשנים האחרונות אשר עוסק בהתמודדות שלה, כיוצרת בת לדור השלישי, עם יצירת-האמנות ככלי לעיבוד הזיכרון וטראומת השואה דרך יצירת שחזורי מציאות העבר בדרך חדשה המערבת דמיון, בדיון ופרשנות יצירתית.

מכלול יצירה זה מונע על ידי האימה שז"ק חשה אל מול השכחה, שבריריות העובדות וקלות הכחשתן, במיוחד נוכח מציאות המאה ה-21, כשהעדים לשואה הולכים ונעלמים וטכנולוגיות כגון מציאות-מדומה ומרחבים וירטואליים מהווים תחליפי מציאות.

מאיה ז"ק (נ. 1976), היא אמנית רב תחומית ומרצה בבצלאל. עבודתה המתפרשת בין וידאו, הדמיות מחשב, רישום ומיצב, מושתתת על שיקוף היחסים שבין היסטוריה וזיכרון תוך העלאת שאלות אודות האתר והחפץ ופיתוח של האונטולוגיה של הסימן והעקבה.