אוצרת מרי שק
התערוכה "על הקווים/Snap To Grid" של האמן רונן שהרבני מתייחסת בשמה לפקודת מחשב, שהשימוש בה נועד לעשות סדר באייקונים הדיגיטליים על צג המחשב.
פעולת ה-"Snap To Grid" מסייעת לערוך סדר במרחב האשלייתי במחשב, אבל באותה נשימה דורסת את המרחבים שאינם מוגדרים. עבודות הווידיאו בתערוכה משתפות פעולה עם הגריד אך גם מנסות לערער את ההגדרות, ליצור חוסר סדר ומתוכו לברוא גריד חדש תוך בחינה של הגריד הישן.
באחת העבודות בתערוכה, "בתי תפילין", מוקרנים דימויי וידאו לתוך שתי קופסאות דמויות תפילין ומרמזים על חילוף תפקידים: אם במציאות יש להניח את קופסת בית התפילין על המצח, בתערוכה היא מונחת על הרצפה, והצופה נדרש להפוך בדמיונו את ריטואל התפילה. החוויה הרוחנית והתפילה הקשורות לתפילין, מתורגמות לעבודת וידאו מרהיבה. שכפולי הדימויים המרצדים בתוך קופסת התפילין המוגדלת, יוצרים אין סוף אפשרויות התבוננות, כמו הקשרים האינסופיים בין המאמינים לאלוהים או בין הצופים לאמן.
רונן שהרבני הוא אמן רב תחומי, למד בניו יורק, חי ופועל כיום בישראל. התערוכה במוזיאון נחום גוטמן לאמנות מכילה עבודות וידאו חדשות שמשתלבות בארכיטקטורה הייחודית של חללי המוזיאון. המוזיקה בתערוכה מקורית ונכתבה על ידי המוזיקאי אבי בללי, והיא פרי שיתוף פעולה בין השניים.
בשנים האחרונות, שהרבני החל למדל מבנים ארכיטקטוניים בעולמות וירטואליים, על בסיס צילומים שצילם בסביבות ירושלים. תחילתו של התהליך, במפגש מהוסס עם נופים של כפרים צפופים הנראים מרחוק כגוף אחד אורגני ואסתטי, מנצנץ ומרשים. מתוך התבוננות בפנורמה היפהפייה, הרגיש האמן צורך להתקרב ולהתרחק, לבנות ולפרק את הכפרים בניסיון ליצור מציאויות חדשות.
״…הסימולציה המלאכותית, הממוחשבת, מנתקת אותי רגשית מהסביבה, מהתרבות ומההישרדות היום יומית, ומאפשרת לי ׳לשחק׳ בנוף כבקוביות משחק״, אומר שהרבני, שעושה שימוש בטכנולוגיות חדישות בצילום ובעריכה, ומזמין את הצופה להיכנס ולצאת מתוך העולמות הווירטואליים שהוא יוצר. העבודות מתעתעות בצופה ומציפות את השאלה, האם אנו צופים במבנים גדולים ממרחק רב, או שמא לפנינו קוביות קטנות וקרובות הקוראות אותנו למשחק. האמן מעוניין להיות מופתע בעצמו במה שנגלה לו במקרה או לא במקרה מעל המסך, ומעוניין שנשאל שאלות ספקניות בדבר המציאות העכשווית.